Linux Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

  • Home
  • Blog
  • Linux Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?
Linux Eğitimi Nedir? Ne İşe Yarar?

Linux eğitimi  tarafından sunulan en geniş kapsamlı eğitimlerden biridir. Bu eğitim sayesinde bilişim alanında çeşitli kariyer hedefleyen kişiler uzmanlığı kazanmaktadır.

Linux sistem yöneticiliği eğitimi belirlenen hedeflere ve amaca yönelik kurgulanmaktadır. Böylelikle geniş kapsamıyla kaliteli bir müfredat sunmaktadır. Bu eğitim sonrasında, Linux dünyasında işinize yarayacak her donanıma sahip olacaksınız!

Temel Linux Eğitimi Ne İşe Yarar?

Günümüzde Linux kullanımı oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Özellikle internet ortamında yapılan işlemleri neredeyse üçte biri Linux üzerinden gerçekleşmektedir. Aldığınız Linux eğitimi süresince en temel bilgilerden başlayarak, ileri seviyelerdeki bilgilere ulaşabilmeniz mümkündür. Peki eğitim sonunda kazanımlarınız neler olacaktır? İşte, detaylar!

  • Virtualbox ve Vmeare kurulması
  • Linux gelişmiş dosya sistem yönetimi, shell spring ve sunucu yapılandırma ve Kerbores içeriklerini hakim olma
  • Linux kurulumu ve Linux kullanma pratiği kazanma
  • Veri tabanı, Kickstart kurulumu ve IPv6 yapılandırması
  • SMB ve SMTB servislerini kullanma ve sanallaştırma
  • Kaynak kod kullanılarak paketin kurulması
  • Mount işlemi ve gelişmiş teknolojileri
  • Mantıksal disk bölümlerinin oluşturulması

Linux Eğitimleri İçeriği Nedir?

Akademi tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimi kapsamında öncelikle temel bilgiler uzman adaylarına aktarılmaktadır. Tamamı online şekilde gerçekleştirilen eğitim kapsamı pratik ve teorik tüm bilgileri içermektedir.

Tek bir kısımdan oluşaneğitimoldukça geniş bir içeriğe sahiptir. bu eğitimi üç güne ayırarak işler. Tamamı 40 – 48 saati kapsayan bir program olup, güncel ve gelişmiş olan Linux eğitim videoları eğitime eklenir. Eğitimin açıklayıcı içeriği ise şu şekildedir;

Linux Eğitimi İçeriği
Dosya içerik editörleri
Planlanmış görevler
Dosya ve dizin işlemleri
Paket ve doküman yönetimi
Temel ağ ayarları
Süreç yönetimi
Sabit diskler ve disk bölümlemesi
Kabuk programlama
Yetki işlemleri
Donanım cihazlarının yönetimi ve önyükleme işlemi
Linux Shell ortamı ve temel komutlar
Temel Linux güvenliği
Linux GUI özelleştirmeleri

1 – Kali Linux Eğitim Süreci

Linux dosya sistemi hiyerarşisini kavrayarak kısa sürede Linux işletim sistemini efektif bir şekilde kullanılabiliyor olacaksınız. Kali Linux eğitimi ile yeni bilgiler öğrenerek kendinizi bu alanda geliştirmeniz mümkün!

2 – Embedded Linux Eğitimi

Gömülü Linux eğitim programıyla Kernel modül geliştirme, user space uygulama geliştirme ve Kernel device driver gibi konulara hakim olabilirsiniz. Ayrıca temel bilgileri öğrenerek daha aktif ve güvenli alanlar oluşturabilirsiniz.

3 – Linux Administration Eğitimi

Bu eğitim ile temel Linux bilgilerini edindirmeyi amaçlamaktadır. Eğitim ağırlıklı olarak Lab uygulamalarını içerir. Aldığınız eğitim ile Linux komutlarını, sistem mimarisini ve temel kurulum ve konfigürasyonunu öğrenebilmeniz mümkündür.

4 – Linux Server Eğitimi

Linux sistem yönetimi eğitimi kapsayıcı ve zengin bir içeriğe sahiptir. Bu eğitim; temel terminal konutları, servisleri kullanıcı işlemlerini, paket yönetimi ve dosya yönetimi gibi işlemleri içermektedir.

5 – Linux 101 Eğitimi

Linux 101 LPİ eğitimi; başlangıç seviyesindeki konuları kapsayan bir içeriğe sahiptir. Eğitimin ilk seviyesinin içeriğinde bulunduran bu eğitim, eğitim sonunda kurs katılımcılarının Linux sistemlerini yönetebilmesini sağlamaktadır.

6 – Linux Sistem Yöneticisi Eğitimi

Linux sistem yöneticiliği eğitimi sertifika alınmasına yönelik verilen bir eğitimdir. deneyimli eğitmenlerince bu eğitim verilerek, kurs katılımcılarının uzmanlık kazanması sağlanmaktadır.  Eğitim; LPIC1 için sertifikasyon hazırlığı açısından önemlidir.

Linux Eğitimi Ücretsiz mi?

Linux eğitimi Ankara ve birçok ilden alınabilmektedir. Yani bu eğitimi almak için illa Ankara’da yaşamanıza gerek yoktur. Linux eğitimleri ücret detayları için, iletişime geçerek teklif almak mümkündür.

Sık Sorulan Sorular

Dünyanın en yaygın kullanılan işletim sistemi çekirdeği olan Linux öğrenebilmek için, geliştirilen birçok eğitim bulunmaktadır. eğitim veren kurumlardan bir tanesidir. İşte, kurs detayları ve siber güvenlik açısından önemi hakkında en sık sorulan sorular;

1 – Temel Linux Eğitimi Nedir?

Temel Linux eğitimi popüler dağıtımlar üzerine çalışılan bir programı kapsar. Eğitim dosya yönetimi, servis ve süreç uygulamalarını öğrenme, kullanıcı grup yönetimi yapma gibi yetkinlikleri verir.

2 – Linux Sistem Uzmanı Nasıl Olunur?

Linux sistem uzmanı olabilmek için üniversitelerin elektrik elektronik mühendisliği, yazılım mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun olunması gerekir. Ayrıca  Linux eğitimi alınması da, uzmanlık kazanması yönünde iyi bir adımdır.

3 – Linux Ne İş Yapar?

Linux açık kodlu bir yapıya sahiptir. Bu sayede işletim sistemini kullanan kişiler, bilgisayarın arka planında dönen durumlardan haberdar olur. İşletim sistemi kullanıcıları sistemi kendi siteyi doğrultusunda düzenleme ve geliştirme fırsatı da elde eder.

4 – Linux İşletim Sistemi Ücretsiz mi?

Linux bedava bir işletim sistemidir. Ancak kaynak kodlu bir yazılım olması, kullanıcıların kendi kullanımına göre işletim sistemini modifiye etmesini sağlar. Bu durumda bazı ücretli uygulamaları içerir.